recente UFO meldingenRecente UFO-meldingenDe meldingen die u op deze pagina kan bekijken zijn letterlijk overgenomen uit de meldingsformulieren die bij het Belgisch UFO-meldpunt binnenkomen. Het meldpunt is niet verantwoordelijk voor de inhoud en de schrijffouten in deze teksten. 
In 2016 werd beslist om enkel nog meldingen met een hoge vreemdheid verder te onderzoeken. De meldingen worden verdeeld over twee categorieën:


Categorie 1


- Waarneming met geringe vreemdheid en/of melding van ondermaatse kwaliteit

(Getuigen ontvangen een standaard antwoordmail wanneer de melding onder deze categorie valt.  Als er een zekere of quasi-zekere verklaring bestaat zal die in een mail aan de getuige en op de website vermeld worden.)


Categorie 2


- Waarneming met hoge vreemdheid                

(Gepersonifieerde opvolging)Voor meer toelichting bij beide categorieën kan u terecht op de pagina “UFO melden”.


volg ons op:

Recent ontvangen foto/video-materiaal

Iemand ziet op 13 februari 2020 omstreeks 19u30 "een fel licht" boven Welle.


Het vreemde licht bleef tijdens de 50 minuten durende waarneming steeds op dezelfde plaats stilhangen. Nu en dan werd het licht feller en dan weer zwakker.


Evaluatie: Venus

Overzicht meldingen


Totale aantal meldingen: 2630

10 recentste UFO-waarnemingen

Laatste update: 18-02-2020

_________________________Melding: 2630

Datum: 18-02-2020

Plaats: Kemzeke (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 06u00

Waarnemingsduur: +/- 1 uur


Onzeker waar ik met deze informatie terecht kan, maar dacht toch even te melden wat ik zag deze ochtend tussen zes uur en zeven uur. Ik stond buiten een sigaret te roken, dan kijk ik meestal naar boven. Deze ochtend zag ik echter iets eigenaardigs.Het leek een bewegende Ster, meteen dacht ik een satelliet of iets dergelijks. Deze Bewoog van west naar oost, tegen een naar mijn mening constant tempo. Gezien de hoogte tegen een behoorlijke snelheid. Het vreemde was, toen deze bijna uit het zicht verdwenen was kijk ik Naar waar deze vandaan kwam en ik zag er nog een, dezelfde hoogte, dezelfde snelheid, en ik zakt dezelfde richting naar waar deze vandaan kwam en ik zag er nog een, dezelfde hoogte, dezelfde snelheid, en ik zakt dezelfde richting/positie in de lucht. Wanneer deze gepasseerd was kwam de volgende, en de volgende. Soms met twee Soms met twee meestal allee, maar meestal alleen. Dit minstens een uur aan een stuk. toen werd het te licht om nog iets waar te nemen Heeft u hier een verklaring voor, moest dat zo zijn ik ben best nieuwsgierig.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2629

Datum: 17-02-2020

Plaats: Vinkel (Nederland)

Tijdstip: 21u13

Waarnemingsduur: 1 seconde


Ging buiten een sigaret roken om 21:13. Keek naar noordwestelijke richting en zag, beginnend met een perifere blikveld met zeer hoge snelheid een helder wit groen object, een beetje ei vormig vanuit nw 75 graden met een snelheid langskomen die ik nog nooit heb waargenomen. Ik heb sterk de indruk dat dit object geen natuurlijk verschijnsel is. Op het moment dat mijn blik gevangen werd door het lichtend object had ik even de indruk dat het voorwerp van richting veranderende op het moment dat ik mijn blik echt kon richten. Het voorwerp bleef op dezelfde hoogte, moeilijk te zeggen hoe hoog, in ieder  geval vele malen hoger dan het wolkendek die op onstuimige wijze zich voortbewoog door de blijkbaar stormachtige wind die op deze hoogte de wolken voortstuwde. Het verwijderde zich van mijn blikveld naar ono richting over het huis heen zodat mijn waarneming van zeer korte duur is geweest. Snelheid was constant en nogmaals ik ga er vanuit dat het object op eigen kracht zich kon voortbewegen en misschien ook van richting veranderde gedurende de zeer vluchtige waarneming.


Evaluatie: in behandeling


_________________________ Melding: 2627

Datum: 13-02-2020

Plaats: Melle (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u30

Waarnemingsduur: 50 minuten


Fel licht aan de hemel. I dacht eerst aan het ISS, maar het bleef stil hangen en het ISS zou moeten bewegen. Soms kleine wolken voor het licht. Meestal bleef het licht heel fel, soms zwakte het een beetje af (zonder wolken ervoor) om dan terug feller te worden. (Kan het misschien een lichtgevende testsatteliet zijn? Ik had gelezen dat een bedrijf daar testen mee doet - om in een later stadium eventueel ruimtereclame te maken). Het licht bleef de hele tijd op exact dezelfde plaats hangen. Het licht was zo fel dat er stralen (zoals strepen licht) leken uit te komen. (Dit is niet te zien op de video) maar was wel te zien met het blote oog.


- zie still uit video bovenaan deze pagina -

Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus


_________________________ 

 


Melding: 2625

Datum: 12-02-2020

Plaats: Welle (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 23u40

Waarnemingsduur: 5 minuten


12/02/2020. 23.40u tot 23.45u.Welle 9473.De lucht was helder en een beetje wind. 3 felle lichten naast elkaar die zachtjes afwisselend meer en minder licht gaven. Niet snel bewegend ongeveer op dezelfde hoogte van N naar NO. Verdween achter bomen.


Evaluatie: (CAT1) gegevens onvoldoende


_________________________ Melding: 2626

Datum: 12-02-2020

Plaats: Alken (Limburg)

Tijdstip: 19u05

Waarnemingsduur: meer dan een uur


Echtgenote riep mij om eens te komen kijken, er was iets raar te zien. Ben gaan kijken en ben toen begonnen te filmen en in te zoomen. Daaruit konden opmaken dat het iets speciaals was, wat? De grote van de bol veranderde, zoals ook de kleur. met enkele sec. tussen pauzes. De bol flikkerde alsof het tentakels waren, dit kan ook de kwaliteit zijn van het filmen.    Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus


_________________________ Melding: 2628

Datum: 12-02-2020

Plaats: Kalmthout (Antwerpen)

Tijdstip: rond 18u

Waarnemingsduur: een 20-tal seconden


Op woensdag 12 februari, zag ik een langwerpig object ter hoogte van de Maxtemmermanlaan in Kalmthout. Het object bewoog zich tamelijk snel, ik dacht dat het om een vliegtuig ging maar de vreemde vorm doet me twijfelen. Het maakte geen geluid. Ik heb er een foto van genomen met mijn gsm. Na een tijd verdween het achter de bomen.Evaluatie: (CAT1) mogelijk valse melding


_________________________ Melding: 2623

Datum: 11-02-2020

Plaats: Zonhoven (Limburg)

Tijdstip: 20u30

Waarnemingsduur: 20 minuten


Het is begonnen als een licht dat aan en uit ging.  Het werd heel fel en ineens was het weg, na 5 min kwam het terug en bleef het daar ongeveer 20 min staan. Heb dit op film staan, mail jullie die graag door.Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus


_________________________ 


Melding: 2624

Datum: 11-02-2020

Plaats: Roeselare (West-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u40

Waarnemingsduur: 5 - 10 minuten


Een aantal lichtpunten op quasi dezelfde afstand van elkaar met een hogere snelheid dan een sateliet, Dit gedurende een kleine 10 minuten. Telkens een reeks van een 5-7-10 tal lichtpuntjes, dan kort niets en opnieuw een volgende reeks. Ik dacht eerst aan een vogelsoort die voorbij vloog echter zouden die niet zo perfect op eenzelfde lijn passeren. T.o.v. een ster merkte ik op dat ieder lichtpuntje telkens op dezelfde hoogte eronder voorbijvloog, vandaar de rechte lijn die werd aangehouden.

Na de laatst gepasseerde 'groep' ben ik nog een tijd buiten gebleven maar niets meer waargenomen. Ik was die dag thuis en heb tot het niet meer donker was niets meer waargenomen.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2621

Datum: 11-02-2020

Plaats: Laarne (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 6u35

Waarnemingsduur: +/- 5 minuten


6u35 s'morgens valt mijn oog op een klein sattelietje..mooi..tot ik er een 2 de zie ongeveer 7/8 cm voorop vliegend aan dezelfde snelheid (wat ik zie als een normale sattelietsnelheid)..ik stel mijzelf geen vragen tot plots mijn oog verder vooruit kijkt.Ik tel er plots 7(!) ,allemaal op voor mij ogend exact dezelfde afstand,snelheid en lijn.Is dit mogelijk?Alvast Bedankt.


Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Starlink satellieten


_________________________ Melding: 2622

Datum: 10-02-2020

Plaats: Temse (Oost-Vlaanderen)

Tijdstip: 19u

Waarnemingsduur: meer dan een uur


Gisteravond rond 19u00 zag ik een helder lichtje het bleef meer dan uur op dezelfde plaats staan, foto genomen en als je het uitvergroot was er een blauw schaduw rond het licht te zien het veranderde ook van vorm.
Evaluatie: (CAT1) lage vreemdheid - Venus


_________________________ Copyright © 2007 - 2020 Belgisch UFO-meldpunt  Alle rechten voorbehouden